Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Hemmabio (Nr. 5, 2004)
Test! 5.1 högtalarpaket - 10000 kr

Proson Stratego 210 SAH - 5.1 set

- Välkommen till ljudpartyt

Högtalare: 4 st Proson Stratego Sat 210, 1 st Proson Stratego Center 6, 2 st Proson Stratego Sub 210

Ljud musik
"Att sätta sig framför dessa Babels torn till högtalare var en omtumlande upplevelse. Från början var jag skeptisk, men efter ett tag satt jag med ett flin på läpparna. Jäklar vilket ös! Det här är partyhögtalare som självaste Cerwin-Vega bör darra inför.
Om det enda krav man har på ljud är att det ska vara kul och skiter i om det är korrekt eller inte, kan man köpa det här systemet på direkten. Det går att spela ruskigt högt med Proson utan att det låter det minsta hårt eller påfrestande. Proson låter förvånansvärt öppet och obeslöjat och förmedlar en hel del detaljer, om än dom får se sig slagna på just denna punkt av några av de andra.
Basen är av det maffigaste tänkbara slag och har en imponerande fysik och botten. Den levererar inte den skarpaste konturskärpan och vrider man upp volymen till kl 12 blir det resonanser i massor. Var därför måttlig med volymratten. Men ingen lär lida av basbrist med dessa bjässar. Riktigt fulländad partybas är vad det handlar om. Mellanregistret är öppet och välnyanserat och diskanten är väldigt mjuk och behaglig. Onekligen ett system som fick en ung på nytt. Sällan har det varit så kul att mangla på med musik. Det här är ena riktiga glädjespridare till högtalare."

Ljud 5.1
"Man kan egentligen plocka intrycken från stereolyssningen och överföra rakt av på 5.1 ljudet. Ljudet blir gigantiskt och brutalbasen kan blåsa rutorna om man önskar. Explosionerna får en botten som saknar motstycke i testen. Kanske inte den mest informativa botten, men jäklar vilken fysisk upplevelse. En egenskap som är rent farlig är systemets förmåga att spela högt - utan att låta ansträngt eller påfrestande. Det här utnyttjar man förståss och sitter gärna och gasar på med livekoncerter på skadliga ljudniåver. Men kul så förbaskatär det. Systemet låter otroligt diskinkt och informationen hamras ut i rummet."

"Det här är ett system som väcker barnet i en och ska vi dela ut något pris till testets partykurre går det tevklöst till Proson. Det är inte det mest korrekta systemet, men definitivt går det att ha vansinnigt kul med det. Jag skulle gärna äga ett och använda det som uppåttjack när livet känns grått."

Slutsats
"Vad är då skillnaden mellan dessa system? En del system låter bra med har en alldeles onödigt dålig sub.En del system har en centerkanal som låter för tunt. Dom kan även vara sämre klangmatchade och låta färgade. Den stora skillnaden är att vissa system fångar uppmärksamheten och ger en rolig upplevelse både med musik och film. Det är kul att lyssna och man vill gärna sitta kvar. Det är det som definierar ett bra system och skiljer de bättre från de sämre. Dom system som klarar den här uppgiften bäst är Celestion, Dali och Proson."Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter