Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Hemmabio (Nr. 3, 2004)
Test! 5.1 högtalarpaket - 5000 kr

Proson Stratego Monitor 6 SAH - 5.1 set

- Bästa partyljudet

Fronthögtalare: Proson Stratego Monitor 6
Centerhögtalare: Proson Stratego Center 6
Surroundhögtalare: Proson Stratego Monitor 6
Subwoofer: Proson Stratego Sub 10+

"Att det här är testets största deltagare på många sätt och vis råder det ingen tvekan om! Prosonpaketet består av 5 rosenträ-mönstrade högtalare plus en subwoofer i samma finish. Front och bakhögtalarna heter Stratego M6 och är identiska. Det är högtalare av normal stativtyg som bestyckats med 2 element. I diskanten finner vi en 1-tums tygdome som sitter i ett slags hornkonstruktion. Basen och mellanregistret återges av en 6,5-tummare. Membranet känns styvt och är upphängt i gummi. Konstruktionen är en basreflex med portarna framåt. Ett mörkgrått galler täcker baffeln. På baksidan finner vi Biwire-terminaler av god kvalitet."

"Centerhögtalaren är knappast blygsamt dimensionerad. För att proportionerna ska bli korrekta behövs en riktigt storvuxen tv om man har för avsikt att placera den här jätten ovanpå. Rent tekniskt finns klara likheter mellan centern C6 och de övriga M6:orna. Bakom det mörka gråa fronttyget döljer sig en likadan diskant av horntyp som i front och bak- högtalarna. Baselementen är lik de på M6:orna, men en noggrann titt säger oss att membranet är av en annan, inte lika styv typ. Gummikanten och den spetsiga dammkopan är dock de samma. Konstruktionen är portad och försedd med en rejäl anslutningsbrunn. Knacktestet klaras av med hedern i behåll.
Subbasen är föga förvånande testets största. Vi börjar med den tygklädda front baffeln där en gummiupphängd 10-tummare sitter monterad. Lådan är inte världens stabilaste, men får ändå godkänt i knacktestet. Subban står på spetsiga plastben som håller den rundade basporten på behörigt avstånd från golvet. Baksidan domineras av ett rejält slutsteg med yttre kylflänsar. Här saknas inget i form av anslutningar, även om klämlister till hög- nivåsignalen känns aningen billigt. Rattarna och vreden är av väl godkännd kvalitet. Det här är ett paket som känns mycket robust och välbyggt med tanke på det humana priset."

Ljudet
"Proson är inte bara rent fysiskt störst i test, paketet har även störst ljud av alla! Det här paketet spelar i en klass för sig när ljudbildens storlek och ljudtryck ska granskas. Ljudet är snävt och avrundat till karaktären men känns ändå inte speciellt inbäddat. Det spelar på lyssnaren vilket ger fart åt ljudupplevelsen."

"Mellanregisteret är väldigt närvarande och ger röster och slaginstrument en pondus som få andra anläggningar i prisklassen kan matcha."

"Maken till subbas står knappast att finna på annat håll i paket för de här pengarna! Vid musikspelning i stereo - även utan subba - klarar sig Proson bra i basåtergivning och ljud- bild, men brister lite på detaljerna. Det här är ett toppenpaket för hårdmangel i stora rum!"Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter