Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Hifi & Musik (September 2003)
Review! 14 golvhögtalare testas!

Proson Conquest 6030

Otäckt prisvärd!
"Conquest 6030 kan ses som två olika högtalare beroende på hur man väljer. Man kan köpa den som den står och går och då betala ynka 1995 kronor för paret. Alternativet är att köpa till Proson´s slutsteg på 150 W som skruvas fast i färdiga hål längst upp på baksidan på varje högtalare. Denna kopplas sedan in på den nedre högtalaranslutningen efter att man tagit bort byglarna mellan kontakterna. Förstärkaren dríver då de långslagiga och dubbla 6,5" basarna. Vips så har man en basaktiv högtalare som likt Audio Pro och Eltax kan fungera som subwoofer i ett 5.1-system. Väljer man det konceptet kostar hela rasket - inklusive högtalare! - 3995 kronor."

"Om man struntar i slutstegen kostar dessa resliga golvare löjligt lite pengar. Att bygga ett högtalarpar för ett pris på 1995 kronor ut till kund - inte minst med tanke på att det tjänats pengar i två led innan - är en bedrift. Att bygga något som låter bra för dessa pengar får ses som ett höftskott i mörkret som råkade träffa mitt i prick. Det här är ett sådant skott. Vi hade nog mer eller mindre väntat oss att de andra testdeltagarna skulle slakta Proson, men den klarade sig chockerande bra."

"Proson spelar musik och den låter välbalanserat och relativt homogent. Den är också så pass kvick i anslagen att den känns livfull och medryckande. Basen har ordentligt djup och tryck med hygglig konturstadga. Musik får ett trevligt värmeinnehåll och bra flyt. Det är inga problem att ha trevligt med Proson."

"Att säga att man får mycket ljud för pengarna är en gigantisk underdrift. Man får dessutom riktigt bra ljud för pengarna. En bedrift, varken mer eller mindre."

Sammanfattning:
"Ser vi enbart till pengar så finns det egentligen bara ett riktigt fynd, och det är Proson. Det är en högtalare som om man väljer bort slutstegen kostar 1995 kronor per par och som ger ett moget ljud som inte gör bort sig på något vis."Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter