Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Bild & Ljud Hemma (Nr. 2, 2004)
Test! 5 Golvhögtalare testas!

Proson Reality 63 MK2

- Den stora överaskningen

"Proson är mest kända för sina stora högtalare med mycket ljud för lite pengar, men de fick vara med eftersom de hävdade att detta var en högtalare med hifi-ambitioner. Vi var kritiska, men lät oss övertygas till slut.

Maken till positiv överaskning var det länge sedan vi fick! Vi är de första att medge att vi var en smula skeptiska till att släppa lös en Proson-högtalare i det här startfältet. Proson har nämligen länge innebutir stora lådhögtalare där kvantiteten varit viktigare än kvaliteten - ett i våra öron litet försök att tillverka billiga Cerwin-Vega-inspirerade högtalare till pojkrummet. Men något måste alltså ha hänt! Det är tydligt att Proson har velat ta en helt annan riktning med sin nya R63 mk2. Det är fortfarande en stor högtalare, men de böjda sidorna och den förstärkta frontbaffeln vittnar om att man tagit kabinett- resonanser på allvar. Här finns det en bra tonal balans, tempo och upplösning. Banddiskanten blir aldrig så hård och ensam som vi trodde innan vi slog på strömmen. Den spelar oförskämt öppet och detaljerat."

"Hur är det då med djupbasen, har den försvunnit i jakten på en äldre publik? Inte alls! Det är bara det att basen har blivit mer civiliserad och tempostark. Den går djupt och även om kontrabasens djupaste toner inte är perfekta så är det ingen tvekan om att det är en kontrabas och ingen elbas vi hör."

"Fungerar på det mesta Proson har hittat ett recept och en kompromiss som fugerar på mesta i musikväg. Den som tycker mestom stråkkvartetter bör kanska hellre prova Yamaha eller Dynaudio, men Prosons högtalare gör inte alls ett dåligt jobb ens på kammarmusik. När supertrumpetaren Håkan Hardenberger briljerar är Proson med på varenda ton, och blåsinstrument klingar genomgående mycket fint."

Betyg(1-10)
Diskant: 9
Mellanregister: 8
Bas: 8
Djupbas: 8
Sammanhållning: 8
Dynamik: 8+
Upplösning: 9
Ljud totalt: 9
Användning: 9
Kvalitetsintryck: 8+
Totalt: 9+

Sammanfattning:
"Chockerande bra - Vi hade aldrig trott att en banddiskant och tre baselement i ett stort kabinett och en prislapp på drygt 5000 kronor kunde fungera så bra. Den gör helt enkelt allt den ska och fungerar lika bra med Peter Gabriel på skivtallriken som med full fart i hemmabion. En trevlig högtalare för den som vill ha djupbas och allroundegenskaper utan att betala för mycket."

Utmärkelse:
Bästa Köp!"Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter