Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Hifi & Musik (Nr. 7-8, 2006)

Proson Stratego 210 SAH

"För våra läsare i vår systertidning HemmaBio är det här en favorit i repris. Proson Stratego 210 SAH finns nämligen som frontar i ett komplett hemmabiopaket (testat i HB nr 5/04) och vi har nu lagt vantarna på ett stereopar.

Det här är en lite speciell konstruktion jämfört med testsnittet. Högtalarna består av ett par toppar med dubbla 6,5-tums midbasar. Elementen har kolfiberkon med gummiupphängning och fasplugg. Mitt emellan de två mellanbasarna finner vi en hornladdad tygdome.

Topparna ligger storleksmässigt någonstanns mellan stativ- och golvhögtalarstorlek, har välvda sidor och är portade med basreflexöppningen bakåt. Där bak hittar vi även en toppenbra bi-wiringsbar anslutningsbrunn. Även om topparna är fullregister, så finns förstärkning nedåt.

Istället för stativ så står de direkt på aktivaa basunderdelar med varsitt 180-watts slutsteg och en bestyckning med två långslagiga 10-tummare per kanal. Även dessa lådor är av välvd modell och klädda med rödbrunt plastfaner.

Den totala höjden ligger kring en och en halv meter, men tack vare att de är så smala så tar de inte lika mycket plats som Cerwin-Vega! eller Ljudias kit. Fördelen med en aktiv basunderdel är att det inte behövs så stor förstärkare i övrigt; den ska ju bara driva topparna. Dessutom kan basen rumsanpassas mer individuellt med separata bassteg.

Proson har testets största ljudbild alla kategorier. Det är dessutom en väldigt lättlyssningad högtalare, mycket beroende på att ljudet känns tillbakalutat och avslappnat. Ovanligt nog lyckas Proson trots det behålla lyssnarens intresse med en fin scennärvaro. Ljudet är väldigt mjukt och snällt till sin karaktär, även på riktigt höga nivåer. Trots det kan Proson leverera en detaljeringsgrad som ligger en bit över testmedel.

Helheten blir välbalanserad, men något avrullad i toppen. Basen håller riktigt hög klass med ett otroligt rappt och samtidigt blytungt anslag på normala lyssningsvolymer."

Slutsats:
"Slutsatsen blir att det finns något för allt och alla här, men den bästa kompromissen mellan alla egenskaper är ändå Proson, för oss med öga för hifi men partysinnet i behåll."Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter