Translate to English using Google Translate    
Om Proson | Produkter | Arkiv | Tester | Återförsäljare | Service |     
Tester
 Proson Högtalare
  Conquest 5010 MK2
  Conquest 6020 MK2
  Conquest 6030
  Reality 6
  Stratego 210 SAH
 Proson 5.1 system
  Conquest 5050 MK2
  Monitor 6 SAH
  Reality 63 MK2
  Reality 666 SA
  Reality Sat 31 SA
  Stratego 210 SAH
 Proson Subwoofers
  Conquest Sub 10R
  Conquest 1010 MK2
 Proson Recievers
  RV 1800 DTS
  RV 2300 DTS
  RV-2050 (v.3)
  Rv 4700 DTS-ES
 Proson Kablar
  Super Speakercable

Testrapport från Hemmabio (Nr. 10, 2005)
Test! 5.1 högtalarpaket 4.000-8.500 kr

Proson Conquest 5050 MK2 - 5.1 paket

- Adrenalinstinn attack!

Fronthögtalare: Proson Conquest 5050 MK2
Centerhögtalare: Proson Conquest 5020 MK2
Surroundhögtalare: Proson Conquest 5010 MK2
Subwoofer: Proson Conquest Sub 1010 MK2

Bygget
Det andra av testets fullstora system kommer från Proson. Designen är modern med sin blandning av ljust träfaner och metallfolie. Fronthögtalarna är fullstora golvare av klassiskt snitt. Den höga och smala formen för att de måste placeras på utriggare med spikar för att stå stadigt. Bestyckningen bakom den tygklädda fronten består av inte mindre än fyra femtummare, där de övre bildar en D'Appolitokonfiguration med diskanten av ringradiatortyp.
Materialvalet är exotiskt med vävda fibrer i de gummiupphängda baskonerna och toppiga dammkåpor som ser ut som faspluggar. Diskanten är av behandlat tyg. Baksidan innehåller en bi-wiringsbar högtalarterminal och dubble rundade basportar.
Centern har bestyckats med två likadana basar som frontarna med en ringradiatordiskant mellan. Konstruktionen är sluten och går inte att bi-wira. Bakhögtalarna är väldigt platta och har nyckelhålsupphängning på baksidan. Det är en väldigt smidig konstruktion att hänga upp på väggen. Bestyckningen med en bas och en diskant känns igen från de övriga högtalarna. Baksidans anslutningspanel håller god klass för gafflar, bananer och rå kabel.
Subben har bestyckats med en långslagig gummiupphängs tiotummare. Baksidans slutstegspanel erbjuder låg- och högnivå in och ut, delning mellan 40 och 160 Hz och automatiskt påslag. Konstruktionen är basreflex och reflexöppningen på baksidan kan dämpas med en medföljande skumplastkudde.

Storstilad musikförmedlare
När Proson kopplats in exploderade adrenalinet i lyssningsrummet. Maken till attack och jävlaranamma har vi inte hört tidigare i testet! Här bjuds vi på en stor ljudbild i både höjd och bredd. Jämfört med lilla KEF är ljudet som en inzoomad bild. Nackdelen med det är att Proson inte har samma finfina upplösning som KEF. Ljudet är dock neutralt och lättlyssnat.
Basen är tung och rätt kraftfull, lite fetare och slappare än Jamo och KEF, men den går djupt i lyssningsrummet. Sidohögtalarna möter upp basen perfekt med sin stadiga midbas. Mellanregistret är rent och snällt mot örat. Det möts upp av en diskant som inte riktigt matchar resten då den känns avrullad längst upp i toppen. Den gör dock sitt jobb.
Proson är det paket som passar bäst för musikförmedling i tvåkanal. Frontarna klarar sig utmärkt ensamma och subbasen känns inte heller saknad. Klangmatchningen är paketets stora akilleshäl, men det finns som tidigare nämnts annat att gilla med Proson.

Slutsats:
Proson är det bästa alternativet för stora biorum. Paketet kan mosa på med ordentlig pondus samtidigt som det går alldeles utmärkt att lyssna endast på frontarna.

Utnämnelse: Bäst Hifi!

Betyg (1-10):
Filmljud: 7
Musikåtergivning: 9
Byggkvalitet: 7
Prisvärdhet: 9Var kan jag köpa Proson högtalare, hifi & hemmabio?     

      Startpage | Sitemap              Proson - SWEDEN - Denna sida är numera bara ett arkiv över produkter